Project
Lopend

Zon-Op-Goudse-Daken

Geplaatst op 8 september 2022, 00:00 uur
Illustration

Met het project 'zon-op-Goudse-daken' wil de Energiecoöperatie Gouda (EcG) nu nog lege publieke en private daken voorzien van zonnepanelen, voor de leden van de Energiecoöperatie. Duurzame opwekking van stroom is belangrijk in de vermindering van CO2-uitstoot. Binnen Gouda zijn daar nog veel daken voor geschikt.

EcG wil dit op een laagdrempelige manier organiseren voor haar leden, zodat zij zonder hoge inleg ook kunnen deelnemen in deze belangrijke stap van de energietransitie. Om dit te organiseren heeft het EcG-bestuur een werkgroep Zon-Op-Dak ingesteld.

 

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
We zien hierbij 2022 als opstartjaar, waarbij we begin 2023 ons 1e project willen realiseren. Gezien het dakenpotentieel in Gouda, de ambities van de stad om in 2040 ‘van het gas af’ te zijn en de daarmee samenhangende stroombehoefte willen we per jaar 2-3 nieuwe projecten starten. 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Leon van der Meij

Project volgens planning

Er hebben 5 leden & geïnteresseerden enthousiast gereageerd, super! Met deze werkgroep Zon-Op-Dak zijn we voortvarend aan de slag gegaan. Inmiddels bezig met 3 concrete kansen. Binnenkort meer hierover.

0
Open de update in eigen pagina

Leon van der Meij

Project volgens planning

Op 19 oktober jl. stuurde de Energiecoöperatie Gouda (EcG) een brief aan het college van burgemeester en wethouders waarin ze haar teleurstelling uitte over de concrete realisatie van daadwerkelijke zon-op-dak-projecten samen met de gemeente. 
Inmiddels hebben we hierop een reactie ontvangen, zie de ...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina