Veelgestelde vragen

Privacy

De Energie Karavaan vindt het belangrijk dat met uw persoonsgegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt omgegaan. Voor u is het belangrijk om te weten dat wij open willen zijn over welke gegevens wij van u hebben, wat wij daarmee doen (verwerken) en hoe wij uw privacy beschermen. Uw gegevens gebruiken wij enkel om u een aanbod te doen op een van onze diensten. Wij bewaren uw gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan. 

Waar en wanneer

Buurten met koopwoningen met een gemiddelde WOZ-waarde van 331.000 of minder. En waar veel woningen staan met energielabel D, E, F of G. Appartementen zijn geen onderdeel van de Energie Karavaan Gouda. 

We starten voor de zomer van 2024 in de eerste buurt.

Dat weten we nog niet. We zoeken nog uit wat een goede volgorde is van de buurten. 

Wie doet wat

De Energiecoöperatie Gouda ondersteunt bewoners bij het kiezen uit de verschillende isolatie mogelijkheden. En bij het aanvragen van subsidie en/of leningen. De Energiecoöperatie Gouda is één van de bedenkers van de Energie Karavaan Gouda.

De Goudse Verduurzamingscombinatie zijn de Goudse aannemers die de isolatie in de woningen aanbrengen. Op dit moment zijn dit Houtman Aannemers en SPIT Projecten. Daar kunnen nog aannemers bijkomen. 

Dat kan altijd. Maar de Energie Karavaan Gouda is daar niet verantwoordelijk voor.

Het Duurzaamheidsplatform Gouda is één van de bedenkers van de Energie Karavaan Gouda.

De gemeente vindt de Energie Karavaan Gouda belangrijk. Want voor eigenaren van koopwoningen is het vaak lastig is om zonder hulp hun woning goed te isoleren. De gemeente ondersteunt daarom de Energie Karavaan Gouda.

Deze aannemers kennen de stad en de huizen. Daardoor kunnen ze een beter aanbod doen. Ook hoeven zij minder ver te rijden. Dat is goed voor het milieu.

Dat is heel fijn! Stuur een mailtje naar info@energiekaravaangouda.nl dan nemen we contact met je op. 

Het aanbod

Wat we precies aanbieden ligt aan de woningen in de buurt. Elke buurt is net weer even anders. 

Nee, de Energie Karavaan Gouda richt zich helemaal op isoleren. 

Soms is het goed om de bestaande isolatie te vervangen. Want de isolatie kan verouderd zijn. Als we langs komen kijken we daar samen met jou naar. 

Voor elke buurt maken we een speciaal aanbod. Dat doen we door vooraf bij verschillende huizen in jouw buurt te gaan kijken. 

Daar heb je ruim de tijd voor. Eerst ontvang je informatie over wat je kunt isoleren. En wat dat ongeveer kost. Als je hebt gekozen ontvangt je een offerte. Daarna beslis je pas definitief. Vanaf het begin tot het tekenen van de offerte duurt zeker twee maanden. Zo heb je genoeg tijd om er rustig over na te denken. 

We denken nog na of we een tweede keer in jouw buurt langskomen met de Energie Karavaan Gouda. 

Nee. Iedereen bepaald natuurlijk zelf of hij of zijn mee doet. 

De kosten

Iedereen in de buurt ontvangt informatie. In deze informatie staat een goede schatting van de kosten. Ook staat hierin hoeveel subsidie je kunt krijgen en of je geld kan lenen voor isolatie. De definitieve prijs hangt altijd af van jouw woning. Die prijs staat een offerte die speciaal voor jouw woning wordt geschreven.  

- Door meer woningen tegelijk te isoleren kunnen we een goede prijs aanbieden.
- Door mensen te helpen bij het aanvragen van subsidies.
- Door mensen te helpen bij het aanvragen van een lening.

Hoeveel je bespaart hangt af van veel dingen af. Bijvoorbeeld:
- Wat heb je al geïsoleerd? 
- Wat laat je door de Energie Karavaan Gouda doen? 
- Met hoeveel mensen woon je in huis?
- Hoe hoog zet je de verwarming?
Het is dus voor iedereen anders. In de informatie die iedereen in de buurt krijgt geven we wel een schatting van hoeveel je kunt besparen. 

De prijzen in de offerte worden gecontroleerd door een onafhankelijke deskundige. 

Per woning. Elke eigenaar maakt een aparte afspraak over de uitvoering.

Dat moet je zelf beslissen. Als je door de isolatie veel geld bespaart op je energierekening kan het slim zijn om geld te lenen. 

De uitvoering

Dat ligt er aan hoeveel je wilt isoleren. Gemiddeld gaat het om een paar weken.