Het Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds is een initiatief dat in Nederland is opgericht om de energietransitie naar duurzame warmte te versnellen. Het fonds is opgezet om huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) financieel te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woningen.

Met behulp van het Warmtefonds kunnen huiseigenaren en VvE's bijvoorbeeld investeren in de installatie van warmtepompen, zonneboilers, isolatie van woningen en andere energiebesparende maatregelen. Door deze verduurzamingsmaatregelen kunnen woningen efficiënter worden verwarmd en wordt het gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas verminderd.

De leningen van het Nationaal Warmtefonds worden verstrekt tegen gunstige voorwaarden, zoals een lage rente en een lange looptijd. Dit maakt het voor huiseigenaren en VvE's aantrekkelijker om te investeren in duurzame warmteoplossingen. Sinds eind vorig jaar is het warmtefonds ook toegankelijk geworden voor mensen met een kleine beurs. Ondanks dat het normaal gesproken onder 120% van het minimum niet mogelijk is om een lening af te sluiten, is het nu bij het Warmtefonds wel mogelijk. Mocht je zien bij de aanvraag dat je geen leenruimte hebt, dan maak je nog steeds kans dat je een lening kunt afsluiten.

Ben je benieuwd naar meer informatie en de mogelijkheden die het Warmtefonds jou kunnen bieden, dan verwijzen we je graag door naar de website van het Warmtefonds. 

https://www.warmtefonds.nl/