Gerhard Burger

Bewoner
Wie is Gerhard?

Samen met vrouw en peuter woon ik in een hoekhuis uit 1987 in de binnenstad. Alles is matig geisoleerd, en nu nog energielabel C, maar verbruik is volgens mijn energieleverancier redelijk laag vergeleken met andere (vergelijkbare) huishoudens. 

Mijn werk en hobbies

Ik werk in Leiden als data steward en universitair docent bio-informatica en ik doe computationeel/theoretisch onderzoek naar veiligheid van geneesmiddelen.

Mijn omgeving

Mijn buurt (Vrouwesteeg) ziet er redelijk oud en schattig uit, maar omdat het toch redelijk nieuw is, is het toch aangenaam wonen dankzij redelijke isolatie. Wel jammer (maar opzich ook wel begrijpelijk) dat zonnepanelen geen optie zijn door het beschermd stadsgezicht.

Mijn droom

Het lijkt me een leuk (maar uitdagend) project om van het gas af te gaan, zowel voor het klimaat als om geopolitieke redenen. Sinds begin 2023 hebben we overal HR++,  en vloer en dak isoleren staat nog op de planning. Ook ben ik op zoek naar een bedrijfsdak voor zonnepanelen ;) Op langere termijn wil ik vloerverwarming aanleggen en de mogelijkheden verkennen voor een bodemwarmtepomp.