Update

Inspiratiebijeenkomst duurzaamheidsgroepen goed bezocht

Geplaatst op 2 juli 2024, 21:30 uur
Illustration
Project volgens planning

Energienetwerk Gouda en de Gemeente Gouda (Maak Gouda Duurzaam) hielden donderdagavond een inspiratiebijeenkomst voor alle duurzame doeners en voor bewoners die kennis willen delen of zelf een project starten. De opkomst was groot, de resultaten bemoedigend en allen waren er van overtuigd: dit moeten we vaker doen.

Vragen
Als je in je straat, buurt of stad bezig bent met een project op het gebied van duurzaamheid, dan kom je dezelfde vragen tegen: “hoe houden we iedereen betrokken en actief en wat kunnen we doen om duurzame veranderingen te versnellen? Dat geldt voor buurtvergroeners, energiewerkgroepen, kringloopactiviteiten, voedseltuinierders, mensen die een buurtauto delen en meer.

Deze vragen gelden voor buurtvergroeners, energiewerkgroepen, kringloopactiviteiten, voedseltuinierders, mensen die een buurtauto delen en meer. Er zijn meerdere websites waarop veel informatie te vinden is, zoals deze website maar ook ook Gouda Bruist, Buurtgroen Gouda en Maak Gouda Duurzaam. Maar... met elkaar in contact komen is wel zo handig. En wil je iets opzetten kom dan vooral ook langs. Zo was de oproep. En daar werd goed gehoor aan gegeven. Zo'n 50 Gouwenaars kwamen op de inspiratiebijeenkomst af.

Elkaar ontmoeten
In Gouda zijn er al 4 energie-coöperaties en tientallen energie-werkgroepen en bijna 500 “Groen Moet Je Doen”-projecten. Dat zijn heel veel actieve mensen. Daarom hielden Energie Netwerk Gouda en de gemeente Gouda nu een inspiratiebijeenkomst voor alle duurzame doeners en voor bewoners die mee willen helpen of zelf een project starten. "Leer van elkaar en help elkaar verder", dat was de boodschap.

Diverse actieve inwoners van een energie- of een groenproject hielden een korte presentatie van een paar minuten. Daarbij kon een ieder ook kennismaken met Josefien de Bruin, de Goudse klimaatburgemeester. Na de presentaties gingen de bezoekers in kleine groepje verder met de vraagstukken. Zo konden ze hun enthousiasme delen, leren van elkaar en elkaar leren kennen.

Zie het filmpje dat Evert Hasselaar maakte van deze inspirerende bijeenkomst.


Deel dit:
1 reactie

Rien van Rooij

wo 3 juli 2024 12:18
Mooie inspirerende bijeenkomst