Bericht

Duurzame Markt Gouda 2023

Geplaatst op 16 oktober 2023, 12:50 uur
Illustration

Op zaterdag 16 september vond in de Sint-Janskerk de Duurzame Markt weer plaats. Dit keer wat vroeger in het jaar, zodat mensen zich op tijd kunnen voorbereiden op de winter.

Bezoekers ontvingen tips en adviezen over isoleren en energie besparen. Over zonnepanelen en warmtepompen, maar ook over kleine maatregelen. Zo houdt bijvoorbeeld het aanbrengen van tochtstrips en brievenbusborstels al veel kou buiten de deur. Ook kregen bezoekers informatie over de dingen die ze zelf kunnen doen om hun omgeving te vergroenen en klimaatverandering tegen te gaan.

Boomspiegelpakket
Deelnemers aan het boomspiegelfeest kregen een ‘boomspiegelpakket’ mee, met leuke beplanting en bloembollen voor rondom de boom. Het grote aanbod van producten met hergebruikt materiaal trok daarnaast veel aandacht. Wethouders Michel Klijmij-Van der Laan en Michiel Bunnik kwamen ook langs. Zij gingen enthousiast in gesprek met een groot aantal bezoekers.

De Verwondering
Het optreden van theaterduo Piepschuim maakte de duurzame markt compleet en zorgde voor verbinding met het festival ‘De Verwondering’. Meer dan 1.000 bezoekers hebben deze dag duurzame ideeën en een nieuwe lading energie opgedaan.

Foto: Astrid den Haan

Deel dit: