Activiteit

Buurtbijeenkomst warmtenet Krugerlaan e.o.

maandag 6 februari 2023 , 20:00 uur
Illustration

Over achttien jaar moeten alle woningen in Gouda van het aardgas af zijn. Dat lijkt nog ver weg, maar de tijd vliegt voorbij en er moet nog veel gebeuren. Van het gas af gaan betekent in ieder geval dat onze huizen op een andere wijze verwarmd moeten gaan worden. Dat kan bijvoorbeeld individueel met een warmtepomp of collectief door een warmtenet.

Onze buurtgenoot Fokke Goudswaard heeft een voorstel voor de mogelijke realisatie van een collectief warmtenet voor de Krugerlaan en omgeving. Hij wil de buurt graag informeren over zijn plan. Bij dit warmtenet wordt In de zomer de warmte uit het oppervlaktewater gehaald en ondergronds opgeslagen. In de winter wordt dit water met behulp van warmtepompen op de juiste temperatuur gebracht en gebruikt om de huizen te verwarmen. Met subsidie van de gemeente Gouda heeft een ingenieursbureau de haalbaarheid bekeken.

De Energiecoöperatie Kort Haarlem nodigt bewoners van Krugerlaan en omgeving uit voor een bijeenkomst op:
6 februari 2023 om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in de kantine van GSG, locatie Burgemeester Martenssingel 15 (ingang Krugerlaan)

Tijdens deze bijeenkomst informeren we u over het plan, hoort u hoe de gemeente tegen dit plan aankijkt, kunt u vragen stellen en kunt u aangeven in hoeverre u betrokken wilt zijn bij de verdere uitwerking van een warmtenet.

Op de internetsite van de Energiecoöperatie Kort Haarlem vindt u informatie over het plan: www.energiecooperatiekorthaarlem.nl/kennis/warmtenet 

Wij willen graag van tevoren weten hoeveel bewoners er komen. Bij meer dan 60 aanmeldingen komt er een tweede informatieavond. Aanmelden kan op twee manieren:
- via een formulier : www.energiecooperatiekorthaarlem.nl/aanmelden
- per e-mail naar : info@energiecooperatiekorthaarlem.nl 

Locatie
GSG Leo Vroman locatie Burgemeester Martenssingel 15
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Bewoners van Krugerlaan en omgeving
Documenten
maximum aantal deelnemers
60
Deel dit: