Activiteit

PVT toepassingen voor (blokken van) individuele woningen

maandag 13 september 2021 , 20:00 - 22:00 uur

Op 28 juni bracht Marcel Cloosterman van Ik ben Ra een voorstel voor warmtetransitie voor delen Oud Achterwillens op basis van thermische zonnecollectoren en grote warmtebuffers. Intussen wordt ook voortgang gemaakt met het project “de magie van aquathermie”.

Een derde benadering, die nadere studie verdient, is toepassing van PVT. Voor individuele woningen zijn inmiddels aardig wat ervaringen opgedaan. In het najaar brengt Triple Solar een oplossing voor een hybride warmtepomp, dus naast de cv ketel. Blokprojecten zijn inmiddels ook uitgevoerd, echter niet grootschalig met warmtenetten. De kracht van PVT is dat ook bij vorst warmte kan worden gewonnen, zodat opslagsystemen voor de koudste perioden niet nodig zijn. Echter, de combinatie met een groot warmtenet lijkt niet handig. 

Henk van Heezick van Triple Solar komt ons informatie geven, zodat we naast aquathermie en zonthermische wartmeopwekking ook inzicht hebben in de mogelijkheden van PVT systemen. Voor het verkenningsblok Middenwillens lijkt PVT interessant.

Max 25 personen toegestaan. Daarom is reserveren nodig. Schrijf je in via deze link

PVT
De voorkant van Triple Solar PVT-panelen bestaat net als een standaard zonnepaneel uit fotovoltaïsche cellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar (T). Die zorgt samen met de stille water/water-warmtepomp voor verwarming en warm water. De PVT-panelen leveren (een deel van) de stroom die nodig is voor de warmtepomp en tevens zijn ze de omgevingsbron voor deze warmtepomp.
Kijk verder op hun site

 

Zie ook bijgevoegde documentatie in pdf

Locatie
Buurthuis de Bühne
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: