Bericht

Evaluatie regeling Erfgoed en Duurzaamheid gereed => nu doorpakken!

Geplaatst op 27 april 2024, 15:20 uur
Illustration

Op 24 april is de evaluatie van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid van Arcadis naar de gemeenteraad van Gouda gestuurd, met een begeleidend memo.

Kern van de uitkomst: verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dus nu doorpakken, Gemeente Gouda!

Meer dan 400 bewoners van monumenten/beschermd stadsgezicht hebben een enquete ingevuld en ruim 160 bewoners zijn naar 3 bijeenkomsten gekomen, eind 2023. De Energiecoöperatie Gouda (EcG) dringt al sinds het najaar van 2022 aan op deze evaluatie en is blij dat hij nu gereed is. De conclusie is helder: het moet en kan beter! Zonder dat het erfgoed daar onder lijdt, kan er veel meer verduurzaming plaats vinden, concludeert Arcadis.

In recente gesprekken met de gemeente heeft de EcG meegedacht over concrete verbeteringen. Dit betreft de verbreding van de regeling naar bv ook isolatie en warmtepompen, het gaan werken met concrete uitvoeringsrichtlijnen zodat bewoners en aannemers weten waar ze aan toe zijn en betere informatievoorziening inclusief actieve betrokkenheid van bewoners daarbij. Bewoners van monumenten of beschermd stadsgezicht die hierover mee willen denken: meld je aan via voorzitter@energiecooperatiegouda.nl

Deel dit: