Bericht

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Geplaatst op 24 januari 2024, 20:27 uur
Illustration

In de toekomst moeten we als bewoners van het gas af om de uitstoot van CO2 te verminderen. Daarom is de buurtwarmtewerkgroep van Achterwillens aan de slag gegaan. De werkgroep gaat met de BuurtWarmteWijzer-methode alternatieven vergelijken en voor- en nadelen inzichtelijk maken voor huiseigenaren. Huiseigenaren worden via de BuurtWarmteWijzer-app die bij de methode hoort betrokken bij dit onderzoek. Daarin kunnen ze veilig en afgeschermd gegevens aanleveren over bijvoorbeeld isolatie, energieverbruik, zonnepanelen en dergelijke. Zo krijgt de werkgroep beter inzicht in de werkelijke gegevens dan via “openbare” bronnen mogelijk is.
Met die gegevens, die niet naar de indieners terug te leiden zijn, maakt de werkgroep op buurt- en wijkniveau voorstellen voor woningverbeteringen en collectieve warmte oplossingen met schattingen van de bijbehorende kosten en investeringen. 

Meer weten? Lees de informatie op de website van de Werkgroep Energie van Achterwillens.

De werkgroep BuurtWarmte Achterwillens is een bewonersinitiatief van de wijk Achterwillens en werkt voor alle buurten (Middenwillens, Oud Achterwillens, Slagenbuurt, Wethouder Venteweg, Zwarteweg en Goudse Hout). Zij onderzoekt de mogelijke alternatieven voor gas als warmtebron, en kan altijd nieuwe enthousiaste werkgroepleden gebruiken. Geïnteresseerd? Neem contact op via buurtwarmte@achterwillens.eu.

Deel dit: