Bericht

Bewonersavonden over verduurzamen monumenten drukbezocht

Geplaatst op 16 december 2023, 16:15 uur
Illustration

Op 16 november (digitaal), 20 november en 6 december (beiden live) zijn door de gemeente drie bewonersavonden georganiseerd over de uitkomsten van de enquête over het verduurzamen van een monument of woning in beschermd stadsgezicht. De opkomst was hoog, elke avond zo'n 50-60 betrokken bewoners. Eerder hadden al ruim 300 mensen de genoemde enquête ingevuld. Het onderwerp leeft dus!

Dit constateerde de Energiecoöperatie Gouda al eerder, vandaar dat zij in juni 2022 een aantal knelpunten voorlegden aan de wethouder (zie download). Deze brief heeft een extra zetje gegeven aan de start van nu lopende evaluatie van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. In het voorjaar wordt de opbrengst van de evaluatie verwacht. Leden van de Energiecoöperatie Gouda zijn hier nauw bij betrokken en zullen waken dat de enquête en de bewonersavonden serieus opgepakt worden.

Volg voor updates op dit gebied dit Energienetwerk, of andere bronnen, zoals het nieuws op de website van Bewonersbelangen Binnenstad Gouda of de Goudse pers.

Documenten
Deel dit: