Update

Verkenning Middenwillens-West begonnen

Geplaatst op 5 december 2022, 15:10 uur

Maandag 28 november kwamen zo’n 15 bewoners uit Middenwillens-West bijeen in het Govertje. De projectmanager energietransitie, Danny van der Roest van de gemeente Gouda (zie foto boven dit bericht), had hen daarvoor uitgenodigd. Aanleiding is de Transitie Visie Warmte (vastgesteld in de gemeenteraad eind 2021).  Daarin staan de ongeveer 40 woningen in Middenwillens -West aangewezen als ‘verkenningsblok’. Danny van der Roest is medio 2022 in dienst gekomen van de gemeente Gouda om dit soort processen op buurtniveau te begeleiden.

 Ook de werkgroep Energie uit Achterwillens loopt mee in dit proces: de ervaringen uit Middenwillens-West zijn zowel technisch als procesmatig van belang voor de rest van de wijk Achterwillens. De uitkomsten van de bijeenkomst van 28 november waren:

aanwezigen willen meer in- en overzicht van de technische/financiele mogelijkheden om CO2-neutraal te worden;
de gemeente heeft meer nodig aan overzicht van de behoeften van bewoners;
Daarover vindt binnenkort een vervolg overleg plaats: de sfeer van de avond was door de inbreng van de bewoners kritisch, constructief en zoekend naar elkaars rol. En dat is een mooi begin. Inmiddels is een verslag van de avond huis aan huis in het blok Middenwillens-West verspreid.

Illustration
 
Deel dit: