Update

Reactie gemeente op zon-op-dak-brief EcG

Geplaatst op 16 december 2022, 17:40 uur
Illustration
Project volgens planning

Op 19 oktober jl. stuurde de Energiecoöperatie Gouda (EcG) een brief aan het college van burgemeester en wethouders waarin ze haar teleurstelling uitte over de concrete realisatie van daadwerkelijke zon-op-dak-projecten samen met de gemeente. 
Inmiddels hebben we hierop een reactie ontvangen, zie de PDF bij dit bericht.

Positief is dat er vanuit het programma Energietransitie actief gewerkt wordt aan een goede samenwerking met Stichting Schooldakrevolutie en met de EcG, om schoolbesturen te ondersteunen hun energiegebruik te verduurzamen. Als EcG hebben we goede contacten met de Stichting Schooldakrevolutie, om eventuele restcapaciteit samen met de school aan te bieden aan omwonenden/ouders van de leerlingen. We houden jullie op de hoogte van de concrete uitwerking hiervan.

Minder blij zijn we met de passages over het gemeentelijk vastgoed. Hier wordt verwezen naar een te maken routekaart, zonder dat daar een concrete planning bij staat. Dit betekent niet alleen dat de gemeenteraad het college hier niet op kan controleren en aanspreken, ook de burger wordt in de wacht gezet. De trackrecord van de gemeente op het op tijd produceren van plannen is namelijk niet super. Zo werd de evaluatie van het erfgoedbeleid vanuit duurzaamheidsperspecteif in juni beloofd voor najaar 2022. Nog geen 4 maanden later is dit al opgeschoven naar voorjaar 2023.
EcG is verder teleurgesteld dat niet proactief het gesprek opgezocht wordt, om te kijken waar in de grote opgave die de gemeente zichzelf gesteld heeft samenwerking en/of versnelling mogelijk is door samenwerking met de kennis en kunde in de stad. Deze wordt via de EcG gratis aangeboden en we vinden het bijzonder dat deze in een tijd van arbeidsmarkttekorten wordt genegeerd. Dit wordt zeker vervolgd!

Documenten
Deel dit: