Bericht

Projectleider Energietransitie wijkuitvoeringsplan

Geplaatst op 8 februari 2022, 15:06 uur
Illustration

Ons klimaat verandert. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan moet de CO2 uitstoot de komende jaren met ca. de helft worden verminderd. Een van de oplossingen hiervoor is het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Wil je meewerken aan de grootste uitdaging van deze tijd: de energietransitie?
Dat kan in Gouda als Projectleider Energietransitie bij de gemeente Gouda!

Wat ga je doen? 
Als Projectleider Energietransitie ga je aan de slag met de ambitie van de gemeente Gouda om in 2040 CO2 neutraal en aardgasvrij te zijn. Op basis van deze ambitie is een Transitievisie Warmte opgesteld. In 2022 wordt in twee buurten in Gouda gestart (Midden-Willens en Plaswijck) met een verdere verkenning van de mogelijkheden om aardgasvrij te worden. Voor Plaswijck lijkt een warmtenet op basis van aquathermie een reële optie. In je rol als Projectleider Energietransitie ga je met inwoners van de buurt en andere stakeholders een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Indien aquathermie geen oplossing blijkt kijk je samen met de wijk naar andere opties. Het doel is om uiteindelijk een door de wijk gedragen Wijkuitvoeringsplan op te leveren. 

Een greep uit je takenpakket

Opstellen van een projectplan en samenstellen van een projectteam om tot een gedragen Wijkuitvoeringsplan te komen. Hierbij krijg je de ondersteuning van een communicatieadviseur.
Samenwerken met diverse stakeholders, zoals de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente, inwoners, bedrijven en bewonersinitiatieven. Na akkoord van de gemeenteraad ga je het wijkuitvoeringsplan ook uitvoeren. 

Met wie ga je werken? 
Als Projectleider Energietransitie wordt je onderdeel van de afdeling Ruimtelijk Beleid en Advies (RBA). De afdeling heeft drie teams: Ruimte, Economie en Omgeving. Binnen het team Omgeving valt het programmateam energietransitie waar jij deel van gaat uitmaken. Binnen dit programma wordt gewerkt aan de RES (Regionale Energie Strategie), de TVW (Transitievisie Warmte), wijkaanpakken en een stadsbrede aanpak gericht op isoleren en besparen. Ook de samenwerking met projectleiders en adviseurs van andere afdelingen is belangrijk in deze functie.

In Gouda werk je aan inhoudelijk uitdagende projecten binnen een organisatie met korte lijnen naar directie en bestuur. Door haar compacte omvang kent de gemeente Gouda nog de menselijke maat en is iedereen dichtbij; het ene moment heb je contact met de wethouder, het andere moment heb je contact met inwoners, ontwikkelaars of belangengroepen.

Waarom is dit de baan voor jou? 
Dit is jouw nieuwe baan als je op zoek bent naar een rol als Projectleider Energietransitie. Je krijgt energie van samenwerken met inwoners aan een maatschappelijke uitdaging en ziet eventuele weerstand juist als kans om in gesprek te komen. 

Wat zegt je collega? 
“Werken aan de energietransitie in Gouda betekent voor mij met een bevlogen team projecten vanaf het eerste idee uitwerken en vervolgens realiseren. Daarbij krijg je veel eigen verantwoordelijkheid om het op jouw manier en met de partners in de stad in te richten.”

Wat heb jij in huis? 
Er wordt gezocht naar een ervaren Projectleider die graag de wijk in gaat en het gesprek opzoekt. Dit soort projecten voer je uit met de inwoners. Dat betekent dat je de verbinding met bewoners opzoekt en ze met een open blik benadert. Ook onderhoud je contact met andere interne en externe partijen. Periodiek bekijk je het geheel van bovenaf en signaleer je de samenhang met andere opgaven in de wijk. Zijn er nieuwe kansen? Dan pak je die aan door je netwerk uit te breiden. Ondanks de verschillende samenwerkingen weet je bij allemaal een strategische positie in te nemen.  

Verder herken je jezelf in de onderstaande eisen:
Minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Graag meer informatie over (complexe) projecten in de openbare ruimte waar jij een aandeel in hebt geleverd. 
HBO of academisch werk- en denkniveau
Voldoende kennis van de warmteopgave en verschillende technieken om buurten aardgasvrij te maken om een inhoudelijk gesprek te kunnen voeren met inwoners, ondernemers en adviseurs.
Het lef om te pionieren wanneer nodig en zo de best mogelijke uitvoering van je project neer te zetten.
Aantoonbare kennis en ervaring met intensieve participatietrajcten. Weerstand in de wijk buig je om tot een mogelijkheid om in gesprek te gaan.
Voldoende bestuurlijke sensibiliteit.
Strategisch sterk en een echte teamspeler (zowel intern als in wijk). 

Dit biedt de Gemeente Gouda:
Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Smaakvol en divers! Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen; want Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken! 

En wat hoort er nog meer bij?
Als jouw werk het toelaat behoort hybride werken tot de mogelijkheden.
Mooi modern, centraal gelegen, Huis van de Stad met een #smaakvol bedrijfsrestaurant;
Goede ICT voorzieningen met o.a. een ruime keuze in smartphones die je voor werk en privé kan gebruiken; 
Ruim aanbod secundaire arbeidsvoorwaarden;
Platte organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng;
Individueel keuzebudget van 17,05 % wat je kunt inzetten voor verschillende doelen zoals bijvoorbeeld een opleiding, extra salaris of verlof; 
Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met jouw eigen ontwikkelbudget; 
Groot aanbod op het gebied van jouw ontwikkeling en vitaliteit via de GoudAcademie, zoals opleidingen, (online)trainingen, e-learnings, webinars, masterclasses en e-books;
< 35 jaar? Sluit je aan bij ‘Jong Goud’ voor persoonlijke ontwikkeling en netwerkborrels.
 

Wil je graag sfeerproeven? Kijk dan op www.werkenvoorgouda.nl

Salaris en contract
Het gaat om een functie voor 24  - 36 uur waarbij wordt besproken wat het beste bij je past. de start is altijd met een contract voor een jaar. Aangezien de hele stad aardgasvrij moet worden en Plaswijck de eerste buurt van Gouda is die wordt aangepakt, is bij gebleken geschiktheid uitbreiding van uren en projecten bespreekbaar. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en betreft maximaal € 5.247,- bruto per maand (schaal 11).

Enthousiast?
Wil je aan de slag? Solliciteer dan meteen, dit kan tot en met 3 maart 2022. De gesprekken worden kort daarna ingepland. 

Meer weten? 
Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Marjolein Broos (Programmamanager Energietransitie) of Mariska Kastelic (Teamcoördinator team Omgeving). Beide zijn bereikbaar via 0182-588540. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Alexandra Snouck Hurgronje, Recruiter (afdeling HRM) via 06-4338-5523 of sollicitaties@gouda.nl. 

SOLLICITATIEPROCEDURE:
Na de sluitingstermijn van de vacature krijg je zo snel mogelijk een reactie op jouw sollicitatie. Na een eerste selectie worden de kandidaten  benaderd voor een sollicitatiegesprek. Er zijn maximaal 3 sollicitatiegesprekken, afhankelijk van de geldende maatregelen zullen de gesprekken fysiek of via ZOOM plaatsvinden. Eventueel wordt gebruik gemaakt van een referentieonderzoek en/of (online) assessment. Uiteindelijk krijg je nog een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Van alle nieuwe collega’s wordt een verklaring omtrent gedrag (VOG) gevraagd.  

Deel dit: