Bericht

“Veel mythes ontrafeld”

Geplaatst op 30 november 2021, 08:07 uur
Illustration

Maandagavond 29 november waren ruim 50 bewoners van de Slagenbuurt in zoom bijeen over de isolatie van hun woningen. We hebben de kennis(sen) uit de buurt gedeeld. Zo was er de buurtbewoner die destijds uitvoerder was bij het bouwbedrijf en wist te vertellen dat in de basis alle Slagenbuurt woningen hetzelfde zijn geconstrueerd, ondanks de uiterlijke verschillen. Het zijn medio jaren '80 woningen. Wel stelde Achmea destijds hogere eisen aan zijn woningen. Ook waren er een afgestudeerd bouwfysica en een zeer ervaren praktijkman die diepgaand geïnterviewd werden over isolatie van vloeren, gevels (en dus ook ventileren) en het dak. Een drietal buren aan de Drossaardslag vertelden over hun recente aanpak van gezamenlijke realisatie van vloer- en gevelisolatie.

De werkgroep Energie uit Achterwillens organiseerde deze avond als onderdeel van het project Samen Aardgasvrij. Deze avond krijgt een vervolg met gezamenlijke verkenning en inkoop van isolerende oplossingen. Maar ook een vervolg in oud-Achterwillens en de wethouder Venteweg.

Elkaar spreken over de eigen woning "ontrafelt veel mythes"! Dat was een van de welkome reacties op deze geslaagde avond.

Deel dit: