Bericht

Verzoek aan collegeB&W: participatieve & financiële impuls energietransitie

Geplaatst op 15 juli 2021, 09:37 uur

Op 12 juli heeft de Energiecoöperatie Gouda (EcG) een brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda gestuurd. De Energiecoöperatie vraagt het college om de komende maanden op twee vlakken de energietransitie een extra impuls te geven.

Allereerst op het vlak van de communicatie en participatie. Hoewel er in de afgelopen maanden in de zogeheten Verkenningsbuurten al veel bewoners zijn betrokken bij het onderzoek voor de Transitievise Warmte, ziet de EcG dat zowel in die buurten als in de rest van Gouda nog veel meer mensen onvoldoende geïnformeerd en niet betrokken zijn. Dit kan en moet beter.

Daarnaast vraagt de EcG het college om het model van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk over te nemen in Gouda. Eind 2020 heeft het bestuur van onze buurgemeente zich voor de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk garant gesteld, voor een lening bij de BNG Bank. Hierdoor kan de coöperatie sneller zon-op-dak-projecten starten. Er hoeft niet gewacht te worden op financiering door leden van de coöperatie, nu de voorfinanciering via de BNG Bank geregeld is.

De brief is in kopie naar alle raadsleden gegaan.

Illustration
 
Documenten
Deel dit: