Evelien ten Cate

Professional
Wie is Evelien?

Ik werk voor Gouda, en ben (familie.......) in 2021 verhuisd naar Deventer. We bouwen een onwijs duurzaam huis in Olst. Dat moet eerste kwartaal 2023 klaar zijn. Ik heb meer dan 30 jaar Gouda als stad-waar-ik-woon gehad. Dat kostte even tijd om over te schakelen. Maar hartstikke fijn dat ik nog steeds professioneel mijn steentje bijdraag aan de energietransitie in Gouda

Mijn werk en hobbies

Ik vind het belangrijk dat er blijvend aandacht is voor leefbaarheid en houdbaarheid van onze planeet en zet me daarvoor in. Privé zowel als in werk; ik ga voor een vitale, duurzame en circulaire stad. In Gouda werk ik voor dit doel bij de gemeente en manage beleidsprocessen rond de energie- en warmtetransitie.


Daarnaast heb ik een praktijk voor massagetherapie/lichaamsgerichte coaching. Bewustwording op persoonlijk vlak vind ik heel belangrijk in een tijd waarin alles in transitie is. Transities raken alle mensen. Door je bewust te worden van wat er allemaal in en om je heen gebeurt ben je beter in staat zelf vitaal te blijven in een omgeving die sterk in verandering is.

Mijn omgeving

Ik fietste voorheen dagelijks vanuit Moordrecht naar Gouda en vond het altijd heerlijk om de stad binnen te komen. Ik wisselde mijn route af; dan weer eens langs die kant en dan weer eens langs een andere kant. Heerlijk die brug naar Westergouwe! Dat maakt de route langs de Oostringdijk makkelijker. Als ik door Gouda fiets valt me vooral op: de zorgvuldigheid waarmee zoveel mensen een geveltuintje hebben aangelegd. Dat maakt me blij.

Mijn droom

Ik droom van meer ontmoetingsplekken zoals de Chocoladefabriek. En ik droom van een écht groene route vanuit Moordrecht/Westergouwe naar de binnenstad. Die route voert over de Julianasaluis door Korte Akkeren, langs de Garenspinnerij en Aaltje Bakstraat naar de Lange Groenendaal. Een gevarieerde route, waar op een aantal plekken nog aardig vergroend kan worden. Meer groen zorgt ook voor aangenamere temperaturen als het zomers heet is. De route gaat langs groen en grijs, en het leuke is: daar waar het minder groen is, bijvoorbeeld de Herenstraat, is het zomers vaak wel heel gezellig omdat bewoners allemaal buiten zijn. Meer groen maakt dat nóg mooier (er is op die plek volgens mij bij het bouwen te weinig rekening gehouden met aanleg van veel groen...)

Bekijk Evelien ten Cate ook in