De Mammoet

De Mammoet is 32 hectare groot, heeft  676 woningen en 1.160 inwoners. De buurt grenst aan de westkant tegen de Hoef- en Veldbuurt en aan de oostkant grenst deze tegen de Reeuwijkse plassen. Aan de noordkant liggen de Steinenbuurt, Waterbuurt en Bodegraafsestraatweg. Aan de zuidkant ligt de wijk Noord. 

Door de Burgemeester van Reenensingel ligt de buurt los van de rest van Plaswijck. Ook wordt de buurt doorgesneden in losstaande deelbuurten die daardoor minder met elkaar verbonden zijn en als eilanden meer naar binnen toe gericht zijn. 

Alhoewel de buurt door de woningen die aan het begin van de Bodegraafsestraat-weg al oudere bebouwing heeft, is de buurt verder bebouwd met de ontwikkeling van Plaswijck. Meerdere scholen kregen binnen de Mammoet hun plek, waar de buurt er zeven van heeft. Daarna volgde de woningen, waarvan Mammoet West als één van de laatste van de wijk. 

Het grootste gedeelte van de woningen heeft een energielabel C. Al zijn er al verschuivingen naar lagere energielabels zichtbaar, vooral bij de Kongsbergstraat zijn er al meerdere woningen met een lager label. Ook de nieuwere bebouwing, zoals aan de Breevaart is voorzien van een laag label.  
 

image
image