Activiteit

Impulsdag Warmtenet: boost je warmtenetproject

woensdag 12 juni 2024 , 9:30 - 16:45 uur

Op woensdag 12 juni van 9.30 – 16.45 uur organiseren NPLW en Nieuwe Warmte Nu de Impulsdag Warmtenet. Tijdens deze dag zetten we concrete stappen richting de realisatie van warmtenetten. In veel dorpen en steden in Nederland wordt gewerkt aan warmtenetten. Gemeenten slaan daarbij de handen ineen met woningcorporaties, warmtegemeenschappen, netbeheerders, warmtebedrijven, adviseurs, juristen, bedrijven en inwoners. 

Het wordt een interactieve dag waarbij je de mouwen écht opstroopt en samen aan de slag gaat. Er komt een breed scala aan onderwerpen aan bod waaronder organisatorische, juridische en financiële vraagstukken, bewonersbetrokkenheid en meer.

Om het maximale uit deze dag te halen, nodigen we je uit om je samen met je (interne) partners of het hele warmtenetteam in te schrijven. Want alleen samen kom je verder!

Programma
Het definitieve programma volgt, maar je kunt in ieder geval het volgende verwachten:

Inspiratie - door teams van voorbeeldprojecten die vertellen hoe ze samen projecten voor elkaar kregen;
Verdiepende sessies over bijvoorbeeld organisatiemodellen van warmtenetten;
‘Crack the Process’ – een workshop waarbij je met je warmtenetteam een planning maakt om binnen 1 jaar tot een financial close en aanbod aan bewoners te komen. Wij zorgen voor experts en teamcoaches;
Voldoende tijd om te netwerken en maatjes te vinden die aan soortgelijke projecten en vraagstukken werken.

Voor wie?
De Impulsdag is voor iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen van warmtenetten: ambtenaren en bestuurders, (burger)initiatieven, woningbouwcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerders, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

Datum
Wanneer: woensdag 12 juni van 09:30 – 16:45 uur, gevolgd door een borrel

Deel dit: