Activiteit

Online - Steenbreek Expert Meeting - Natuurinclusief bouwen, wonen & werken

dinsdag 19 maart 2024 , 15:45 - 16:30 uur
Illustration

Steenbreek organiseert maandelijks een online expertmeeting. In slechts 45 minuten krijg je uitleg van een expert over een actueel onderwerp en is er ruimte om je vragen te stellen. De items die aan bod komen zijn divers en gericht op professionals, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

Eric Michels, directeur van Vivara Pro vertelt over de wijzigingen in het Bouwbesluit (BBL) die waarschijnlijk per 1 juli 2024 van kracht worden. In dit bouwbesluit wordt geregeld dat bij nieuwbouw en grote renovatie, duurzame verblijfplaatsen voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen moeten worden ingebouwd. Eric vertelt wat daarbij komt kijken en hoe deze voorzieningen kunnen worden ingebouwd.
Biodiversiteit en natuur inclusief bouwen zijn best complexe onderwerpen, en zeker als je ze combineert. Nagenoeg overal gelden natuurmaatregelen die voedsel, veiligheid en voortplanting bieden. Of zoals Klaas van Nierop, ecoloog bij de gemeente Groningen, aangeeft: “Flora komt voor fauna”. Dieren bewegen zich vrij en daar hebben we dus geen controle over, maar als grondeigenaar kun je flora en groen sturen door te bepalen wat, waar en hoe je aanplant. Dat stuk van biodiversiteit is dus eigenlijk heel goed te plannen en managen. In Groningen hebben ze na 16 jaar doelsoortenbeleid ca. 500 verschillende soorten in beeld gekregen.

Aanmelden

Meeting gemist? Na afloop kun je de Expert Meetings hier terugkijken

Locatie
Online
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: