Activiteit

2e Goudse Klimaatavond

donderdag 7 maart 2024 , 20:30 - 22:00 uur
Illustration

Verenigde Naties: Klimaatnoodtoestand
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres roept overheden op de klimaatnoodtoestand uit te roepen. En alles te doen wat ze kunnen om een catastrofale opwarming van de aarde te voorkomen. Volgens de Milieuorganisatie van de Verenigde Naties kan alleen een ‘meedogenloos’ klimaatbeleid de opwarming van de aarde onder de 2 graden houden.

Gerrit Hiemstra
Gerrit Hiemstra is meteoroloog en was tot voor kort weerpresentator van het NOS Journaal. Hij weet veel van het klimaat, klimaatverandering en wat we kunnen en moeten doen om een ernstige opwarming van de aarde te voorkomen.

Extinction Rebellion
Extinction Rebellion is zeer begaan met het klimaat en de klimaatverandering. Wij moedigen overheden en bedrijven aan grote haast te maken met een doeltreffend klimaatbeleid. Dat doen we op verschillende manieren. Soms demonstreren we, soms blokkeren we een snelweg, soms een bedrijf. Deze keer hebben we een onafhankelijk wetenschapper uitgenodigd om inwoners van Gouda te informeren over de staat van het klimaat.

Onafhankelijk
Gerrit Hiemstra is een onafhankelijk klimaatwetenschapper. Hij heeft geen banden met Extinction Rebellion. Zowel Extinction Rebellion als Gerrit Hiemstra zelf hechten zeer aan zijn onafhankelijkheid.

Presentatie en vragen
Gerrit Hiemstra geeft een presentatie van een uur. Daarna is er een half uur waarin mensen in de zaal vragen kunnen stellen aan Gerrit Hiemstra.

Locatie
Goudse Schouwburg
Kosten toelichting
€10,- incl 1 consumptie
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Thema
Klimaat
Deel dit: