Activiteit

Informatiebijeenkomst Glasisolatie

woensdag 30 november 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Op woensdagavond 30 november 2022 organiseert Energiecoöperatie WijkEnergie 2804 een informatiebijeenkomst over glasisolatie in wijkcentrum VanNoord.

Deze informatiebijeenkomst is een vervolg op de druk bezochte duurzaamheidsdag van maart dit jaar. Wijkbewoners hadden toen vooral behoefte aan meer informatie over glasisolatie.

Welke typen glas zijn er? En wat is het verschil tussen enkel glas, dubbel glas, HR++ en Triple glas? En dat nieuwe vacuümglas, isoleert dat inderdaad supergoed en hoeveel duurder is het dan? Vandaar deze bijeenkomst: glasisolatie is namelijk een effectieve maatregel. Er is meestal relatief veel warmteverlies bij ramen en een goede glasisolatie betekent dus een directe besparing op de energierekening én geeft meer warmtecomfort en minder geluidsbelasting.

Op de informatiebijeenkomst bespreken we de belangrijkste controlepunten. Onder andere hoe u kunt controleren welk type glas u nu heeft. Belangrijk is de staat en ouderdom van uw kozijnen, zo ook wat het type kozijn is (hout, kunststof, enz.) en of dit nog geschikt is voor glasisolatie. Wellicht gelijk vervangen? Het is vooral belangrijk om aandacht te besteden aan de ventilatieroosters boven de ramen. Is inbraak-wering en geluidswering voor u nog van belang? Verder vergelijken we de kosten én energie-besparing van de verschillende typen glasisolatie .

Ook bij deze bijeenkomst werken wij weer samen met de WoonWijzerWinkel, die alleen samenwerkt met gemeenten en gecertificeerde bedrijven. Deelnemers aan deze bijeenkomst kunnen bovendien deelnemen aan online vervolg-sessies voor specifieke vragen over glasisolatie in uw eigen buurt en/of over uw offerte.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding vooraf, dat kan via onderstaand formulier.

Meer relevante informatie kunt u lezen op https://www.we2804.nl/acties/glasisolatie/

Locatie
Wijkcentrum VanNoord, Lekkenburg 1, 2804 XA Gouda
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Vooral voor wijkbewoners die wonen in postcode 2804, als er nog ruimte is ook voor postcodes 2803 en 2805.
Deel dit: