Project

Achterwillens

Geplaatst op 27 juni 2022, 17:52 uur
Illustration

Dankzij de subsidie Samen Aardgasvrij Gouda selecteerden wij, de Kernleden van Energie uit Achterwillens, twee woningen waarvan er veel staan in Achterwillens en Oud- Achterwillens. Dit zijn zogeheten “Referentiewoningen”. 

Met de subsidie vroegen we een gespecialiseerd bureau om onderzoek te doen naar de beste manier om deze twee woningen aardgasvrij te krijgen. Voordat het bureau onderzoek kan afronden, vulden we eerst een vragenlijst over deze woningen in. Hierna wordt gestart met de analyse. Deze analyse zal uiteindelijk landen in een soort stappenplan. Dit stappenplan kan iedereen met dezelfde soort woning helpen om t.z.t. van het gas af te gaan.

Zoals bekend is het isoleren van de woning het allerbelangrijkste. De vraag is alleen waar je het beste mee kunt beginnen. Dit stappenplan zal daarom alle bewoners met een vergelijkbare woning inzicht geven daarin. De uitkomsten worden uiteraard gedeeld met de bewoners uit Achterwillens en Oud-Achterwillens. Zo kunnen we allemaal gebruik maken van de kennis die we opdoen met dit onderzoek. 

Doelgroep
Volwassenen
Lopend
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Gerard Voskuilen


Op 13 juni kwamen ruim 50 bewoners bijeen in basisschool Vindingrijk om zich te laten informeren door de werkgroep inkoop isolatie voor Slagenbuurt woningen (uit de jaren '80 vorige eeuw). De avond werd door Monica voorgezeten en de vijf werkgroepen gaven elk een korte presentatie over hun bevinding...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Gerard Voskuilen


Maandag 28 november kwamen zo’n 15 bewoners uit Middenwillens-West bijeen in het Govertje. De projectmanager energietransitie, Danny van der Roest van de gemeente Gouda (zie foto boven dit bericht), had hen daarvoor uitgenodigd. Aanleiding is de Transitie Visie Warmte (vastgesteld in de gemeenteraad...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Koen Sillevis Smitt

di 2 augustus 2022 08:29
Heel benieuwd wat er uit de onderzoeken komt!