Project

Kort Haarlem

Geplaatst op 18 december 2021, 14:46 uur
Illustration

Energiecoöperatie Kort Haarlem heeft onderzoek laten doen naar 3 referentiewoningen in de buurt. Daarmee is inzichtelijk wat nodig is om een woning met water van 70 respectievelijk 50 graden te verwarmen. De referentiewoningen zijn woningen die vergelijkbaar zijn met verschillende andere woningen in onze buurt. De bewoners in het woningblok rondom de referentiewoningen zijn geinformeerd. In éen van de blokken zorgt een Whatsapp groep voor uitwisseling van ervaringen, bekendheid met annemers etc. Een isolatiebedrijf is al aan de slag. De referentiewoningen zijn rijtjeswoningen op de IJssellaan, Krugerlaan en Burg. Martenssingel. Het gaat om smalle en diepe woningen in twee lagen van rond 1900, grote en bredere woningen in drie lagen van rond 1915 en typische eind jaren-20 woningen.

Toelichting

De volgende stap is om opnieuw bewoners van de IJssellaan bijeen te brengen. Hier gaat het om meer dan 70 woningen met vergelijkbare kenmerken, maar met verschillende behoeften. Zonnepanelen en groendaken hebben belangstelling, maar ook vervangen van kozijnen, isolatieglas en achterpuien. Vaak blijkt een uitbouw aanleiding om meer onder handen te nemen. 

Het energie-rekenprogramma van Merosch, het onderzoeksbureau, is beschikbaar gesteld en energoecoach Evert Hasselaar kan ermee overweg om nieuwe woningen of veranderingen in te voeren en te onderzoeken wat er kan of moet gebeuren om bepaalde doelen te bereiken.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Een straat die door samen te werken op tijd gereed is voor een energiezuinige en gasloze toekomst.
Lopend
Deel dit:
1 reactie

Koen Sillevis Smitt

di 2 augustus 2022 08:28
Super mooi project! Benieuwd naar de resultaten.