Bericht

Informatie over prijsplafond kosten energieleverantie

Geplaatst op 14 december 2022, 22:30 uur
Illustration

Op een webpagina van Rijksoverheid.nl staat uitgebreide informatie over het prijsplafond dat het kabinet voor de prijzen voor aardgas en elektriciteit wil gaan hanteren over 2023.

Belangrijk is onder meer dat het verbruik niet zonder meer wordt afgemeten aan het precieze gebruik tussen 1 januari 2023 en 1 januari 2024. Dat heeft ermee te maken dat de meeste huishoudens ergens in de loop van het jaar de jaarnota krijgen waarna de tarieven wijzigen. Bedacht is dat   het maximale verbruik bij het prijsplafond (1.200 m3 gas en 2.900 kWh stroom) wordt verdeeld in 2 delen: 1 deel vóór de jaarlijkse energierekening en 1 deel na de jaarlijkse energierekening. Omdat in de winter meer energie wordt gebruikt dan in de zomer wordt daar bij de verdeling rekening mee gehouden. 

Op de betreffende webpagina wordt een rekenvoorbeeld gegeven.

Diverse media hebben intussen aandacht besteed aan de rekenmethodiek, die er voor een deel van de huishoudens toe kan leiden dat ze niet voor de volledige omvang van het verbruik van 1.200 m3 gas en 2.900 kWh stroom van de korting zullen profiteren.

 

Deel dit: