Bericht

Duurzame Huizenroute: doe je mee?

Geplaatst op 27 augustus 2022, 00:00 uur
Illustration

Op zaterdagen 29 oktober en 5 november vindt de Nationale Duurzame Huizenroute plaats. Huiseigenaren in heel Nederland delen hun ervaring en stellen hun woning open voor bezoekers. Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Een mooi initiatief waarvoor we in Gouda graag aandacht vragen. 

Je kunt veel leren van het verhaal van je buren om betrouwbare aanbieders te vinden en miskopen te voorkomen. Ook kan een gesprek met de buren de aanleiding zijn om een volgende stap samen te zetten. Bovendien is het delen van de eigen ervaringen weer inspirerend voor vervolgstappen. Je kunt op twee manieren meedoen aan de duurzame huizenroute op 29 oktober en 5 november:

1. Zelf gaan kijken bij huizen in de buurt 

Als je op deze link klikt, kun je ‘Gouda’ invullen en de aangemelde huizen en hun maatregelen bekijken. Zo vind je daar een huis uit de binnenstad uit 1753 dat intussen aardgasvrij is gemaakt! Binnenkort kun je je inschrijven voor een bezoek aan het huis naar jouw keuze. Via de nieuwsbrief van de Duurzame Huizenroute wordt dit aangekondigd. Of hou het energienetwerk in de gaten!

2. Jouw huis aanmelden voor de duurzame huizenroute 

Ben je trots op jouw aanpak of wil je graag uitleggen waar je op moet letten bij het kiezen van de maatregel(en) die jij hebt genomen? Meld dan je huis aan bij de Duurzame Huizenroute. Je hoeft niet klaar te zijn met de verduurzaming van jouw huis. Er zijn veel verhalen van bewoners die heel weloverwogen een warmtepomp hebben laten plaatsen. Of een bewoner die als hobby zelf warmtepompen uittest en zonnepanelen in combinatie met een warmtecollector (PVT). Maar ook een verhaal over het laten aanbrengen van dak- of muurisolatie of de keuze voor vloerisolatie is een reden om uw woning te plaatsen op deze site. Je komt dan in de lijst van voorbeeldwoningen. Via e-mail krijg je dan vragen van geïnteresseerden in jouw aanpak. Je bepaalt zelf hoe en op welke tijdstippen je deelneemt. Als je geen bezoek in huis wilt, kun je bijvoorbeeld via zoom je verhaal delen en laten zien wat je hebt gedaan. 

Deel dit: