Bericht

Reminder: sluiting inschrijvingen subsidie Samen Aardgasvrij op 31 januari

Geplaatst op 20 januari 2022, 10:56 uur
Illustration

Samen met uw buurt of straat optrekken op de weg richting aardgasvrij(ready)? Dan is de subsidie Samen Aardgasvrij 2022 iets voor u! Daarmee kunt u maximaal 5.000 euro subsidie krijgen voor advies- en proceskosten. De subsidie Samen Aardgasvrij aanvragen kan nog tot en met 31 januari 2022.

Wat zijn advieskosten?
Advieskosten zijn eigenlijk alle kosten die voor uw initiatief nodig zijn om een projectidee of -plan verder uit te laten werken door een professioneel adviesbureau. Dat kan bijvoorbeeld het onderzoeken van de aardgasvrije mogelijkheden voor een voorbeeldwoning zijn, of om te laten onderzoeken hoe kansrijk een bepaalde warmtebron is in jullie straat. Het is hiervoor dus wel de bedoeling dat anderen ook van deze kennis gebruik kunnen maken en dat jullie deze kennis ook delen met jullie buurt of straat.

Wat zijn proceskosten?
Proceskosten zijn kosten voor bijvoorbeeld organisatie, communicatie, juridisch advies en inschrijvingskosten. Deze kosten kunnen helpen om bekendheid te geven aan uwinitiatief, samenwerkingsverband of coöperatie. Ook kunnen ze helpen bij het daadwerkelijk oprichten van uw vereniging of coöperatie. De kosten die daarbij komen kijken kunt u met deze kosten financieren. Ook communicatie, zoals flyers, posters of andere middelen kunt u met deze subsidie bekostigen.

De voorwaarden

De subsidieaanvraag moet in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

    U vraagt subsidie aan voor proces- en/of advieskosten. Bij proceskosten kunt u denken aan kosten voor organisatie, communicatie en inschrijvingskosten van een stichting of vereniging. Bij advieskosten kunt u denken aan de inhuur van een professioneel adviesbureau of kosten voor het uitwerken van een projectidee tot een plan.
    Minimaal vijf initiatiefnemers zijn nodig om een aanvraag te doen;
    De straat of buurt dient een grootte te hebben van minimaal 20 woningen;
    U vraagt de subsidie namens een stichting, vereniging of coöperatie aan, of bent voornemens deze op te richten;

De volledige voorwaarden en de aanvraagpagina zijn te vinden op de gemeentepagina over deze subsidie.

Heeft u nog vragen over deze subsidie? Dan kunt u direct met mij contact opnemen via koen.sillevissmitt@gouda.nl.

Deel dit: