Bericht

€ 5.000,- subsidie voor Samen Aardgasvrij-projecten

Geplaatst op 18 december 2021, 00:00 uur
Illustration

Gouwenaren die samen hun woningen aardgasvrij(-klaar) willen maken, worden een handje geholpen. Gemeente Gouda heeft daarvoor de subsidie Samen Aardgasvrij Gouda 2022. Daarmee kunnen bewoners maximaal 5.000 euro subsidie krijgen voor advies- en proceskosten, als zij gezamenlijk hun woningen aardgasvrij(-klaar) maken.

Wil je de subsidie direct aanvragen of de voorwaarden bekijken? Klik dan hier voor de gemeentepagina over deze subsidie. Je kan de subsidie aanvragen tot en met 31 januari 2022.

Wat zijn advieskosten?
Advieskosten zijn eigenlijk alle kosten die voor jouw initiatief nodig zijn om een projectidee of -plan verder uit te laten werken door een professioneel adviesbureau. Dat kan bijvoorbeeld het onderzoeken van de aardgasvrije mogelijkheden voor een voorbeeldwoning zijn, of om te laten onderzoeken hoe kansrijk een bepaalde warmtebron is in jullie straat. Het is hiervoor dus wel de bedoeling dat anderen ook van deze kennis gebruik kunnen maken en dat jullie deze kennis ook delen met jullie buurt of straat.

Wat zijn proceskosten?
Proceskosten zijn kosten voor bijvoorbeeld organisatie, communicatie, juridisch advies en inschrijvingskosten. Deze kosten kunnen helpen om bekendheid te geven aan jouw initiatief, samenwerkingsverband of coöperatie. Ook kunnen ze helpen bij het daadwerkelijk oprichten van jouw vereniging of coöperatie. De kosten die daarbij komen kijken kan je met deze kosten financieren. Ook communicatie, zoals flyers, posters of andere middelen kan je met deze subsidie bekostigen.

Eerdere ervaringen
Tijdens de informatieavond van 14 december hebben enkele aanvragers uit 2021 hun ervaringen gedeeld. Ook is dit Energienetwerk Gouda gepresenteerd, als platform om informatie te delen. Lees meer op de website van MaakGoudaDuurzaam.

Documenten
Deel dit: