Bericht

7 Miljoen euro garantstelling voor Ramplaan kwartier

Geplaatst op 14 oktober 2021, 13:30 uur
Illustration

Nee, het is niet het Rámplaan-, maar het Rampláánkwartier! Dat verzekerden ons de inleiders op de werkbijeenkomst van Energie Samen Zuid Holland op 29 september in de Green Village in Delft.

De bewonersorganisatie die in de gemeente Haarlem voor deze buurt een warmtenet ontwikkelt, kreeg onlangs een gemeentelijke garantstelling ad Mio.€ 7 voor de volgende fase van hun project. Zoals bij de historische onderlegde Gouwenars bekend, waren het de ontginners uit Haarlem die in de Middeleeuwen in Gouda de polder Kort Haarlem ontgonnen en de aangepaste naam van hun 'thuisstad' gaven aan deze plek. Laat nu ook net in Kort Haarlem  voorzichtig worden nagedacht of een warmtenet, gevoed met 'warmte-ontginning' uit oppervlaktewater, een reële optie is!

In Gouda zijn volgens de Transitie Visie Warmte in ieder geval in Kort Haarlem, de Polder-/Molenbuurt, Plaswijck en de Slagenbuurt+ warmtenetten op basis van warmtewinning uit oppervlaktewater reële (technisch, financieel) opties. Of ze er komen is niet alleen aan de gemeente en bedrijfsleven (warmte bedrijven) maar vooral ook aan bewoners: als afnemers, maar vooral ook als initiatiefnemers en mede-eigenaren.

De bijgevoegde presentaties van het Haarlemse project laten zien wat daarbij allemaal komt kijken.

Deel dit: